Wednesday, 4 July 2012

Hari demi hari aku cuba pelajari apa itu erti cinta yang sebenar.(LOVE) Tapi sampai sekarang aku masih tak rasa yang aku disayangi :’) . Aku akui setiap orang yang aku couple pasti akan kata yang mereka cinta dan sayang terhadap ku .  Bukan aku tidak mempercayai nya, tapi aku masih diawang awangan . Aku tidak dapat teka ke arah mana harus aku mendarat dan siapakah jejaka yang sanggup menyelamatkan ku dari terus jatuh dan mati dengan pujuk rayu si pencinta kasih berbisa . Aku akui  yang aku lemah dengan pujuk rayu seorang yang bergelar lelaki . Aku tidak pandai untuk membuat keputusan yang terbaik bagi diri ini. Setiap detik dan saat pasti aku akan berasa sayu dan sedih kerna masih tidak ketahui siapakah gerangan jejaka yang bisa menghargai cinta suci ini ? Aku adalah wanita yang mengejar cinta, mengejar kasih sayang dan juga mengejar dorongan dari seorang lelaki. Keinginan ku kuat untuk terus disamping nya tidak kira siang ataupun malam . Tapi malangnya lumrah kehidupan berpegang kuat dengan batasan antara lelaki dan perempuan dalam menjalinkan perhubungan. Walau bagaimanapun, setiap wanita seperti aku harus lah tabah dengan dugaan yang kini datang bertimbun-timbun, tidak tahu masa atau waktu nya bila ia akan berhenti . Ingatlah kita masih ada kawan dan juga keluarga bagi menguatkan semangat ini . Hargailah mereka selagi ada ! kehidupan ini walaupun sulit dan rumit , tapi kita juga harus terus menjalani nya walau dengan apa cara sekali pun. Jangan lah sesekali menamat kan kehidupan kamu semata-mata CINTA !
KHAI :’) (Abang aku sorang!) <3
Firstly aku nak story about Khai :’) aku kenal die dari Ex aku yang b’name Azraei. Die keje dekad Mcd.  Dah lame aku kenal dengan aei nih baru lah aku kenal khai. Time tu aku siked pun tak rasa perasaan ape-II  pun dekad die. Just only a friend. Ntah kenapa one day nih aku mintak number fhone khai dekad aei >.<. Start tu aku contact khai and kita jadi Kawan <3
1/1/2012 :’) Adalah hari perasmian aku dan khai menjadi Abang&Adik angkat ! Aku betul-II sayang kan haritu. Ntah lah kan, adakah aku seorang sahaja yang ingat dan mungkin die tidak :’( Aku , Aei & Khai same-II sambut New Year time tu. Seronok sanad bagi aku. Tak akan pernah aku lupakan saat kami bersame berkumpul and Happy A Lots :D !
23 Feb 2012 :’) Adalah hari perpisahan antara aku dan aei. Aku betul-II tak sangka cepat sungguh masa berlalu untuk memisahkan kami. Aku betul-II sayang kan die time tu. Akibat nya disebabkan aei dah pun ade Teman Hidup, sebelum die couple dengan aku lagi. “Kena Game” huh, seronok lah pulak kan ! Shate MAN :’( Kerana terlalu sayang kan aei, aku rela lepas kan aei buad kebahagiaan die dengan perempuan tu. Mybe disebalik apa yang terjadi nih ade hikmahnya.
Aku cube bertahan untuk hidup time tu tanpa aei, tapi aku tak boleh. Yang sudi mendengar isi hati aku dan bangkit kan semula semangat aku untuk teruskan kehidupan ini adalah KHAI :’) Die jelah yang bagi aku sokongan dari belakang. Aku tiada sesiapa lagi time tu untuk aku mengadu. Nak mengadu dekad kawan kene reject je. Baik takpayah :p Start je dari tu aku dah mula sayang kan Khai. Aku tak akan lupa kan saat aku dengan die bersama waktu dulu. Serios aku cakap yang aku betul-II Rindukan Pelukakan nya :’( dibelai, dimanja! Sejak tu perasaan adik&abang dah tak ada lagi. Aku betul-II tak sangka yang aku jatuh Cinta dengan seorang yang aku sendiri dulu anggap hanya sekadar kawan. Call tiap malam , Rindu setiap hari . Indah sungguh Cinta kan! Die jugak kata dekad aku yang die akan jaga aku. Die sayangkan aku lebih dari adik angkat. Aku happy sanad-II time tu. Biar pun tiada aei untuk aku bermanja, cukup lah hanya sekadar ade Khai pun dah cukup bagi aku Happy.
Hakikat nya aku hanya manusia biasa, aku bukan lah perfect mane ! Sentiasa buad kesilapan yang sama. Menyakitkan hati ramai orang :’( cume time tu aku tak sedar. Hari demi hari aku tengok khai dah jarang amik tahu pasal aku. First sekali die kata yang die busy kerja. It so k  ! Aku boleh paham. Tapi sejak aku jumpa die buad kali yang terakhirnya, pada malam uh aku cuba berbual dengan die. Tapi die sebok dengan main mesej. Bile aku tanya siapa. Kata nya “KAWAN KERJA” (Ayad budak-II lelaki Mcd) jangan percaya sanad ehh ! ;D Aku cube nak dapat tahu siapa makwe khai sekarang tapi sampai sekarang aku tak tahu. Aku sedih sanad kenapa lah die nak cube RAHSIA kan semua tu dekad aku ? Bukan lah saje nak bauad andaian sendiri tapi Aei jugak ade cakap dekad aku yang khai dah ade makwe. Bile aku tanye siapa name budak perempuan uh. Dia terus diam and tak nak bagi tahu. Die pulak suruh aku tanye khai sendiri. Hmm Tanye Khai ? memang Harapan lahh :’) nak pulak die jawab.
Kalau lah aku boleh putarkan balik masa nih, dah lame aku nak betul kan balik apa yang dah terjadi pada aku dan Khai. Aku betul-II sesal dengan ape yang dah aku lakukan sebelum nih. Aku bodoh sanad ! Kalau lah aku diberi peluang untuk berjumpa dengan Khai lagi, aku nak mintak maaf dekad dia & aku nak mintak izin kat die untuk aku peluk die buad sekian kali nya pun tak apa ! Adik Sayang kan Abang Khai ........  :’(  :’(  :’( ILOVEYOU <3
Hellu  guys , tahu ape itu erti sayang dan cinta ? Bila kita dah sayang kan sesorang itu mudah tak kita untuk lupakan die ? Then , bila kita dah mula rasa cinta kan someone tu , sanggup kah kita berkorban apa saja demi die ? “THING”  Mungkin selama ini kita tak tahu langsung apa itu Cinta , and kita tak sedar langsung yang kita sedang dilamun cinta. Setiap orang tak akan pernah lepas dari dibelengggu dengan perasaan sayang dan cinta kepada seseorang kan ! Kita nih tak boleh nak tipu diri sendiri bila kita suke dekad orang tu. Bersifat terus terang adalah lebih baik daripada berpura-pura . Kalaulah kita cube berfikir , bila kita lari dari perasaan tu ? Mungkin kah perasaan dendam kepada orang lain akan timbul bila orang yang kita cuba untuk memiliki jatuh ke tangan orang yang tak sepatutnya tanpa ada penjelas dari orang yang kita sayang tu . Buruk padah nya kan !  seperti aku sekarang , sedang dilamun cinta . Aku cube untuk ketepikan semua itu tetapi apakan daya diri ini tak mampu . Aku jugak seorang perempuan yang ingin debelai manja dari seorang kekasih . Tapi ape yang penting sekali jangan lah kita terlalu taksup dengan percinta buad masa ini , remain lah yang kita ada banyak benda lagi yang harus kita capai akan datang  ! Jangan disebab kan cinta yang tak kesampaian , kita pudar kan harapan ibu bapa kita , kita hancur kan hati ramai orang die sekeliling kita. Kuat kan semangat dalam diri dan perbanyakkan Berdoa kepada yang Esa . Ingat lah walau dimana kita berada , kita masih lagi ada Pegangan Agama . Salam .
Haslam ? nama yang unik bagi aku . Tak pernah segelintir pun nama kawan-II aku macam nama die . HAHAHAXD ade jugak lagi yang pakai name se’skem tuh . SORRY ! :p nak cerita pasal has nih , die seorang yang agak pelik siked bagi aku . Firstly , die mesej aku and time tu pun die dah pun kenal dengan aku . Kata die dapat number aku dari Nizam budak Kampung aku (BP) ! Die dah habes sekolah . Tak tahu lah kenapa and macam mana aku time tu berminat nak tahu kenapa die carik aku . Kata die jugak yang die suke kan aku . Belum ape-II lagi dah cakap yang die suke aku lah, pernah nampak aku lah. Hm . >.< mybe die sunyi kot tak ade sape yang nak Teman kan die . SABARR je lah Yee . Si Has nih dah giler bayang ke aku sendiri tak tahu . Die tuh beria sanad nak couple dengan aku . Dari Awal-II lagi aku dah cakap dekad die yang aku tak pandai nak jaga hati BF . Nak berubah ? AAAhhh Malas ! biar jelah . Kata orang kalau dah sampai Jodoh tak kan kemana lah weh ! C: Masa die mintak couple dengan aku tu , aku layan kan jelah tak piker panjang pun . Last-II terkejut aku , has cakap yang nak jadi kan aku wife die . huhhh ? gile kan . Aku baru F3 kot . Tunggu ? tu semua janji palsu . Aku tak kan percaya . Lelaki pandai sungguh bermain dengan kata-II . Aku tak kan lagi terpedaya dengan semua tu . Bukan lah nak buad andaian sendiri , cume serik dengan apa yang aku dah dapat selama nih . Tak pernah siked pun yang lain . Well Done ! Tak sampai 1 minggu die ingat aku couple dengan die , hahhh ! lepas tuh Break . Yeaahh aku bebas dari dibelenggu dengan kata-II jiwang si has tu . Ingat aku layan , mesej pun siked aku tak balas . HARAPANN XP sedihh kan. Aku sempat cakap  buad kali terakhir ,  semua yang terjadi nih sebagai Pengajaran supaya die lebih matang memilih “Teman Hidup” . Perlu kenal aku lebih rapat lagi sebelum nak memikat hati aku ! Aku nih manusia biasa saje , tak ada yang istimewa siked pun aku nih . :D Mencari dan Memilih teman hidup mengikut apa yang dirasa tak sala . tapi kita jugak kene pandai berfikir dalam membuad sesuatu pilihan dan jugak andaian. Jangan tergesa-gesa , padah jadinya .  Thing about This . Ok Chaw !