Wednesday, 4 July 2012

Hellu  guys , tahu ape itu erti sayang dan cinta ? Bila kita dah sayang kan sesorang itu mudah tak kita untuk lupakan die ? Then , bila kita dah mula rasa cinta kan someone tu , sanggup kah kita berkorban apa saja demi die ? “THING”  Mungkin selama ini kita tak tahu langsung apa itu Cinta , and kita tak sedar langsung yang kita sedang dilamun cinta. Setiap orang tak akan pernah lepas dari dibelengggu dengan perasaan sayang dan cinta kepada seseorang kan ! Kita nih tak boleh nak tipu diri sendiri bila kita suke dekad orang tu. Bersifat terus terang adalah lebih baik daripada berpura-pura . Kalaulah kita cube berfikir , bila kita lari dari perasaan tu ? Mungkin kah perasaan dendam kepada orang lain akan timbul bila orang yang kita cuba untuk memiliki jatuh ke tangan orang yang tak sepatutnya tanpa ada penjelas dari orang yang kita sayang tu . Buruk padah nya kan !  seperti aku sekarang , sedang dilamun cinta . Aku cube untuk ketepikan semua itu tetapi apakan daya diri ini tak mampu . Aku jugak seorang perempuan yang ingin debelai manja dari seorang kekasih . Tapi ape yang penting sekali jangan lah kita terlalu taksup dengan percinta buad masa ini , remain lah yang kita ada banyak benda lagi yang harus kita capai akan datang  ! Jangan disebab kan cinta yang tak kesampaian , kita pudar kan harapan ibu bapa kita , kita hancur kan hati ramai orang die sekeliling kita. Kuat kan semangat dalam diri dan perbanyakkan Berdoa kepada yang Esa . Ingat lah walau dimana kita berada , kita masih lagi ada Pegangan Agama . Salam .

No comments:

Post a Comment